Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: HERBAMEDICA

    САМ-Е РИЪЛ 400 МГ ТАБЛЕТКИ Х 20 БР.

    46,00 (лв.)
    Складова единица: 37396
    Наличност: В наличност

    САМ-Е РИЪЛ 400 МГ ТАБЛЕТКИ Х 20 БР. е хранителна добавка с многобройни ползи за човешкото здраве.

    S-Аденозил-L-метионин (SAM-e) е съединение, което естествено се създава в организма и се съдържа във всяка една клетка на тялото. Основното му предназначение е пряко свързано с нормалното функциониране на черния дроб, мозъка и прочистването на организма. SAM-Е е необходим за правилното протичане на метилацията. Метилирането е важен биохимичен процес, който участва в синтеза на ДНК, функцията на нервната система (синтеза на хормони и невротрансмитери), обработката на мазнините, детоксикацията на черния дроб. Метилирането е свързано с почти всеки биохимичен процес в тялото. Много научни изследвания посочват, че процесът на метилиране отслабва и се забавя с напредването на възрастта.

    SAM-Eблагоприятства чернодробната функция, мозъчното здраве, функциите на нервната система, метаболизма и естествените детоксикационни процеси. Прекурсор е на мощния антиоксидант глутатион, който се прикрепя за токсините в черния дроб и буквално ги изхвърля извън организма посредством чревния тракт. По този начин глутатионът детоксикира черния дроб и му помага да възстанови оптималната си функция.

    SAM-Eпомага за поддържане на оптимален хормонален баланс. Участва в синтеза на серотонин (хормонът на щастието) и спомага за постигане на по-добро емоционално здраве, памет и концентрация.Много клинични изследвания доказват пряката връзка между приема на САМе и облекчените симптоми на депресия и са безопасна алтернатива на стандартните антидепресанти.

    Научни изследвания доказват, че приемът на SAME-E се свързва с намаляване на болките при ставни заболявания като остеоартрит, но без да предизвиква същата токсичност, както стероидните и нестероидните болкоуспокояващи. Подобрява двигателната активност и като цяло благоприятства опорно-двигателната система.

    Ползи от приема на SAM-Е:

    • Детоксикира и регенерира черния дроб. Особено ефективен е при отказ от алкохол, цигари и наркотични вещества.
    • Подобрява настроението, паметта, концентрацията и съня. Регулира емоционалното състояние.
    • Намалява болките при остеоартрит. Повишава мобилността при проблеми със ставите.
    • Ефективно адаптира тялото към стреса.
    • Намалява свободните радикали в организма и предотвратява окислението на клетките.

    SAM-Е е изцяло натурален продукт, добит посредством патентована технология на естествена ферментация на Saccharomyces cervisiae.

    SAM-Е взаимодейства директно с витамините В12, В6 и В9 (фолиева киселина), поради което е важно да си набавяте и тези витамини едновременно с приема на продукта, за да засилите процеса на регенерация и детоксикация на целия организъм.