Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: ANGELINI PHARMA

    ТАНТУМ ВЕРДЕ ЕВКАЛИПТ ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ 3 МГ. Х 20 БР.

    12,60 (лв.)
    Складова единица: 36093
    Наличност: В наличност

    Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

    ТАНТУМ ВЕРДЕ ЕВКАЛИПТ ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ 3 МГ. Х 20 БР. е лекарствен продукт без лекарско предписание, който се препоръчва при настинка и грип, възпалено гърло и болки в устната кухина. Продуктът е с максимално бърз ефект, който започва да действа още на първата минута и има мощно продължително аналгетично действие до 90 минути. Таблетките за смучене се прилагат при болезнени възпаления в устната кухина и гърлото, възпаления на венците, на сливиците, възпаления на лигавицата на гърлото и на ларинкса. Особено подходящи са за намаляване на оплакванията при простудни заболявания. Продуктът съдържа активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминовият хидрохлорид притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Въз основа на бързото проникване и локалното натрупване във възпалената тъкан се стига до бързо затихване на симптомите. Таблетките Tantum Verde са с добра локална поносимост, което води до целенасочена терапия на възпалителните симптоми и на оплакванията при поглъщане. Продуктът не съдържа захар.

    Какво трябва да знаете, преди да приемете ТАНТУМ ВЕРДЕ таблетки за смучене.

    Не приемайте ТАНТУМ ВЕРДЕ таблетки за смучене.

    - ако сте алергични към бензидамин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
    - ако сте алергични към салицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства, наричани НСПВС.

    Предупреждения и предпазни мерки

    Повишено внимание е необходимо при пациенти с бронхиална астма, тъй като е възможно развитие на бронхоспазми при тази група пациенти.
    Други лекарства и ТАНТУМ ВЕРДЕ таблетки за смучене

    Не се очакват взаимодействия на ТАНТУМ ВЕРДЕ таблетки за смучене с други лекарства, въпреки това, ако не сте сигурни, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт в случай, че приемате други лекарства, включително и такива, отпускани без лекарско предписание.
    Бременност, кърмене и фертилитет

    Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
    Той/тя ще реши дали може да използвате ТАНТУМ ВЕРДЕ таблетки за смучене.
    Шофиране в работа с машини

    Локалната употреба на бензидамин в препоръчителните дози не повлиява способността за шофиране и работа с машини.
    ТАНТУМ ВЕРДЕ таблетки за смучене съдържа изомалт и евкалиптов аромат.

    Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да приемете този лекарствен продукт.

    Това лекарство съдържа аромат с d-Лимонен, който може да причини алергични реакции.

    Възможни нежелани реакции

    Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
    Нежелани реакции с неизвестна честота:

    Алергични реакции (свръхчувствителност);
    Сериозни алергични реакции (анафилактичен шок), признаци на които могат да включват затруднено дишане, болки в гърдите или стягане в гърдите и/или чувство за замайване/припадък, тежък сърбеж на кожата или повдигнати бучки/подутини по кожата, оток на лицето, устните, езика и/или гърлото, които може да бъдат потенциално животозастрашаващи.

    В единични случаи след употреба на таблетките за смучене може да се появи парене на лигавицата на устната кухина или сухота в устата.
    Ако това се случи с Вас, изпийте чаша вода на глътки, за да намалите ефекта.
    Рядко наблюдавана реакция след системна употреба на бензидамин е светлочувствителността.
    Съобщаване на нежелани реакции

    Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване: Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София.

    Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.