APPLE CIDER VINEGAR/ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 500 МГ Х 240 КАПСУЛИ е хранителна добавка под формата на капсули с високо съдържание на оцетна киселина.
Ябълковият оцет представлява ферментирал сок от ябълки, който съдържа оцетна киселина и различни нутриенти. В състава му се откриват витамините А, В1, В2, В12, С, Е, елементите калий и магнезий, множество ензими, които влияят на храносмилането, както и важни аминокиселини. В първия етап на производство на ябълков оцет към ябълките се добавят дрожди, които задействат ферментация – при нея захарите се превръщат в алкохол. Във втория етап се добавят бактерии, които допълнително ферментират алкохола и го превръщат в оцетна киселина, която е основното активно вещество в неговия състав. Нефилтрираният продукт съдържа протеини, ензими и полезни бактерии, които са причина за мътността на продукта. Ябълковият оцет има положително влияние върху редица процеси в организма. Възстановява баланса на киселини в тялото, повишава имунитета, подпомага усвояването на калций, подобрява храносмилането и регулира апетита, придава блясък на кожата и косата и спомага за по-здрав и качествен сън, както и за по-добра памет.
Ябълковият оцет е естествен пробиотик - възпрепятства развитието на патогени и регулира нивото на pH в стомаха. Оцетната киселина, включена в ябълковия оцет, е ценен източник на живи бактериални култури, ензими, аминокиселини, полифеноли, пектини, витамини и множество елементи.
Здравословни ползи:
- Понижава нивата на кръвната захар, което го прави подходящ продукт за хора, които страдат от диабет;
- Възстановява баланса на киселините в тялото;
- Подобрява храносмилането и регулира апетита;
- Облекчава главоболието и мигрената;
- Прочиства организма от гъбички и инфекции;
- Разтваря натрупванията по ставите и така помага по-дълго време да запазим възможността си за безболезнено движение;
- Бори се с бактериите в устната кухина и се грижи за здравето на зъбите и венците;
- Премахва лошия дъх;
- Помага на работата на чревната флора;
- Подпомага изхвърлянето на излишните вещества от организма и го прочиства от токсини;
- Намалява нивата на лошия холестерол;
- Подобрява чувствителността към инсулин по време на хранене с високо съдържание на въглехидрати;
- Подпомага отслабването и намалява натрупването на мазнини в областта на корема.