BCAA FOR WOMEN POWDER GRAPE/ВЕРИЖНО-РАЗКЛОНЕНИ АМИНОКИСЕЛИНИ ЗА ЖЕНИ ВКУС ГРОЗДЕ Х 300 Г ПРАХ е хранителна добавка, която стимулира растежа на мускулните тъкани, подпомага възстановяването след физически натоварвания и насърчава изгарянето на мазнини.
Аминокиселините с разклонена верига, или съкратено BCAA, са популярна добавка във фитнес индустрията, благодарение на ползите, които оказват върху човешкия организъм. Приемани в комбинация, левцинът, изолевцинът и валинът едновременно стимулират растежа на мускулните тъкани, подпомагат възстановяването след физически натоварвания и насърчават изгарянето на мазнини. В допълнение се грижат за здравето на черния дроб и тонизират тялото, снабдявайки го с енергия и издръжливост.
Ползи от приема на BCAA:
- Стимулират протеиновия синтез и растежа на мускулните тъкани.
- Тонизират мускулите, съкращавайки времето за тяхното възстановяване при физически натоварвания. Подобряват физическата издръжливост.
- Ограничават загубата на мускулна маса.Насърчават изгарянето на излишните мазнини, предпазвайки активното тегло.
- Редуцират мускулните болки и схващания при усилени тренировки.
- Поддържат азотния баланс в организма в оптимални граници. Регулират нивата на кръвна захар.
- Подкрепят здравето на черния дроб.
- Оптимизират мозъчната функция.
Описание и свойства на BCAA
Аминокиселините с разклонена верига (BCAA) са група от деветте есенциални аминокиселини, включваща в себе си левцин, изолевцин и валин. Човешкото тяло е неспособно да произвежда тези съединения само, а се снабдява с тях чрез богати на протеини храни. BCAA изграждат значителна част от всички мускулни тъкани в тялото. Те участват активно в множество процеси, включително синтеза на протеини, производството на енергия и образуването на други важни аминокиселини като глутамин и аланин. Характерно за BCAA е, че вместо в черния дроб, те се усвояват директно в мускулите. Така въздействат благоприятно на работата му.
Съотношението между трите аминокиселини в добавката на Nutricost е 2:1:1, което е най-разпространеното съотношение, подкрепено от редица изследвания. То също така се доближава до съотношението в естествените протеинови източници.