Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: NUTRICOST

    KELP/КЕЛП Х 240 ТАБЛЕТКИ

    40,64 (лв.)
    34,54 (лв.)
    Складова единица: 72625 (360101) NC
    Наличност: В наличност

    KELP/КЕЛП Х 240 ТАБЛЕТКИ е хранителна добавка, която съдържа екстракт от изсушени кафяви водорасли и  допринася за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и ендокринната система.

    Наименованието „келп“ е сборно за кафявите водорасли от разред Laminariales, образуващи „подводни гори” в плитките океански води. Течният екстракт от келп е извлек от талуса (цялото растение) и е богат природен източник на йод, минерали и микроелементи. Келпът е отличен източник на витамин К, витамин А, витамин В-12, калций, желязо и магнезий. Витамин К подпомага метаболизма на костите и помага за производството на протеина, който е ключов за образуването на кръвни съсиреци. В същото време помага и на сърцето, белите дробове, бъбреците и другите органи да работят оптимално.

    Водораслите съдържат естествени фибри, наречени алгинат, които според проучванията могат да инхибират усвояването на мазнини в червата със 75%.

    Водораслите често се наричат още ​​„суперхрана от морето“, тъй като в тях могат да се открият 10 пъти повече калций от съдържанието в млякото, и повече витамин С от цитрусовите плодове.  Водораслите  съдържат десетки основни витамини и минерали, които са от особена важност за правилното функциониране на организма.

    Здравословни ползи от приема на Kelp:

    - Допринася за нормална функция на щитовидната жлеза;

    - Грижи се за за по-добър метаболизъм на щитовидни хормони;

    - Нормализира обмяната на веществата и подпомага здравословната загуба на килограми;

    Подпомага работата на ендокринната система;

    Подобрява състоянието на косата, кожата, ноктите и зъбите;

    Стимулира правилната мозъчна дейност и благоприятства когнитивните функции;

    Подобрява дейността на нервната система;

    Спомага за намаляване нивата на лошия холестерол и триглицериди в кръвта;

    Подобрява метаболизма и регулира апетита;

    Поддържа алкално-киселинния баланс в организма;

    Има положително влияние върху храносмилателния тракт и чревната микрофлора;

    Предпазва клетките от оксидативно увреждане и вредното въздействие на свободните радикали.