Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: NATURE’S WAY

    NUTRASEA + D OMEGA-3 1250 МГ. + ВИТАМИН D 1000 IU Омега-3 + ВИТАМИН D3 200 МЛ.

    85,50 (лв.)
    Складова единица: 52538
    Наличност: Изчерпан

    NUTRASEA + D OMEGA-3 1250 МГ. + ВИТАМИН D 1000 IU Омега-3 + ВИТАМИН D3 200 МЛ. е хранителната добавка на Nature’s Way, произведена от дребни океански риби, съчетани с друго важно за човешкото здраве биологично активно вещество – витамин D3. 

    Омега-3 мастни киселини
    В състава на този продукт влизат две от трите най-важни за човека омега-3 мастни киселини  - докозахексаеновата (DHA) и ейкозапентаеновата (ЕРА). Принципно те могат да бъдат синтезирани от третата – алфалиноленовата (ALA), която се съдържа в храни от растителен произход, но не винаги и не в достатъчни количества.

    Подпомагат превенцията на кардиологични заболявания – Благотворното въздействие на рибеното масло върху състоянието и функцията на сърдечно-съдовата система е забелязано отдавна сред изхранващите се от риболов общности и доказано с научни методи. Омега-3 мастните киселини в състава му съдействат за понижаване на плазмените нива на триглицеридите, лошия (LDL) и общия холестерол и за повишаване на добрия (HDL) холестерол и противодействат на втвърдяването на артериалните стени.

    Поддържа здравето на централната нервна система – Докозахексаеновата киселина е основна градивна единица на мозъка, което я нарежда сред определящите редица важни свойства на клетъчните мембрани фактори. Тя изпълнява важна роля в пролиферацията на клетките на сивото вещество, благодарение на което приемът ѝ допринася за поддържане на паметта и когнитивните способности при по-възрастните. Макар механизмът на въздействие все още да се проучва, емпирично установено е, че ейкозапентаеновата киселина допринася за ограничаване на симптомите на депресия.
    Противодейства на процесите на стареене – Установено е, че приемът на омега-3 мастни киселини помага за запазване на теломерите. С възрастта тези малки участъци в края на ДНК веригите в някои видове клетки се скъсяват, което е една от основните причини за стареенето на тялото. Освен това DHA и EPA съдейства за намаляване на оксидативния стрес и на възпалителните процеси, с което намалява риска от невродегенеративни състояния като болест на Алцхаймер.

    Витамин D3

    Това органично съединение, известно още като холекалциферол, се произвежда от тялото под въздействието на слънчева светлина, поради което технически не може да бъде определено като витамин, а по-скоро като хормон. Освен това то се съдържа и в някои храни като мазните риби, телешкия черен дроб, яйцата и сиренето.

    Витамин D3 участва в редица важни процеси в тялото като поддържане на калциевия баланс и на сигналната система на интерферони тип I, която допринася за защитата от бактерии и вируси. Поддържа костното здраве – С ключовата си роля в усвояването на калция в червата, витамин D3 се нарежда след основните фактори за развитието и здравината на скелетните кости. В миналото дефицитът му се свързва с детската болест рахит, която за щастие вече почти не се среща. Наличието му в достатъчни количества в организма повишава и устойчивостта на костите на фрактури и остеопороза, рискът от които нараства с напредване на възрастта.

    Подобрява имунната функция – Витамин D3 е необходим за правилното функциониране на имунната система - първата защитна линия на тялото срещу инфекции и болести. Веществото подобрява имунния отговор и играе решаваща роля за активиране на защитните системи на организма. Витамин D3 също така подпомага функцията на имунни клетки като Т-клетките и магрофагите, които предпазват тялото от патогени.
    Подпомага профилактиката и лечението на диабет тип 2 – Научно изследване показва, че приемът на витамин D3 може да намали инсулиновата резистентност при новодиагностицирани с диабет тип 2 пациенти или да намали риска от развиване на заболяването при хора с предиабет.