Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: ANGELINI PHARMA

    ТАНТУМ ВЕРДЕ РАЗТВОР 0.15% 240 МЛ.

    11,50 (лв.)
    Складова единица: 34785
    Наличност: В наличност

    Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

    ТАНТУМ ВЕРДЕ РАЗТВОР 0.15% 240 МЛ. промивка за уста съдържа активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминът притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. В резултат на бързото проникване и на локалното натрупване във възпалената тъкан се постига бързо облекчаване на оплакванията. Тантум Верде промивка за уста се прилага при болезнени възпаления и отоци в устната кухина и гърлото, като гингивит, стоматит, глосит, остра ангина и пародонтоза, както и фарингит и ларингит, преди всичко при простудни заболявания.

    Други приложения са подпомагането на поддържащо неоперативно и екстрактивно стоматологично лечение, както и възпаления на лигавицата.

     

    ТАНТУМ ВЕРДЕ промивка за уста съдържа етанол, метилпарахидроксибензоат, ментов аромат и натрий.

    Това лекарство съдържа 1,2 g алкохол (етанол) във всяка единична доза от 15 ml. Количеството в единична доза от това лекарство е еквивалентно на 30,3 ml бира или 12,12 ml вино. Малкото количество алкохол в това лекарство няма да има някакви забележими ефекти.

    Метилпарахидроксибензоат може да причини алергични реакции (вероятно от забавен тип).

    Това лекарство съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) на приложена доза, т.е. може да се каже, че практически не съдържа натрий.

    Това лекарство съдържа аромат с бензилов алкохол, цинамилов алкохол, цитрал, цитронелол, гераниол, изоевгенол, линалоол, евгенол и d-Лимонен, които могат да причинят алергични реакции.

     

    Не използвайте ТАНТУМ ВЕРДЕ промивка за уста.

    - ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

     

    Предупреждения и предпазни мерки

    При продължаване на оплакванията или ако не се появи очакваното въздействие, потърсете лекарска консултация при първа възможност.

    Неволното поглъщане на малки количества от лекарството е безопасно. Ако големи количества се погълнат по погрешка (напр. от деца), незабавно да се потърси лекарска помощ. Като мярка за първа помощ се препоръчва предизвикването на повръщане.


    Други лекарства и ТАНТУМ ВЕРДЕ промивка за уста.

    Не са познати взаимодействия с други лекарства.

     

    Бременност, кърмене и фертилитет.

    Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

    При употреба по предназначение е възможно използването на това лекарство при бременност и кърмене.


    Шофиране и работа с машини.

    ТАНТУМ ВЕРДЕ промивка за уста не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

     

    Възможни нежелани реакции.

    Както всички лекарства това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

    Нежелани реакции с неизвестна честота:

    Алергични реакции (свръхчувствителност)
    Сериозни алергични реакции (анафилактичен шок), признаци, които могат да включват затруднено дишане, болки в гърдите или стягане в гърдите и/или чувство за замайване/припадък, тежък сърбеж на кожата или повдигнати бучки/подутини по кожата, оток на лицето, устните, езика и/или гърлото, които може да бъдат потенциално животозастрашаващи.

    Непосредствено след употреба може да се появи изтръпване в устата и гърлото. Този ефект спада към начина на действие на продукта и след кратко време отшумява.

    В единични случаи след употребата на ТАНТУМ ВЕРДЕ промивка за уста може да се появи леко парене на лигавицата на устната кухина, неразположение или повръщане.

    При употреба не по предназначение (напр. гълтане на големи количества ТАНТУМ ВЕРДЕ промивка за уста), като нежелани реакции могат да се появят смущения в съня, безпокойство, оптични халюцинации (премрежване пред очите, поява на снежинки или цветно виждане), уртикарии, кожни обриви, фотосенсибилизация. В общия случай тези реакции отшумяват след спиране на продукта.


    Съобщаване на нежелани реакции.

    Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
    Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. "Дамян Груев" № 8,1303 София.

    Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.