Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: ANGELINI PHARMA

    ТАНТУМ ВЕРДЕ СПРЕЙ 0.15% 30 МЛ.

    14,80 (лв.)
    Складова единица: 2853
    Наличност: В наличност

    Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

    ТАНТУМ ВЕРДЕ СПРЕЙ 0.15% 30 МЛ. прилага се като противовъзпалително и обезболяващо средство при влошени състояния на гърлото, устната кухина и венците. Продуктът се прилага и в стоматологичната практика – преди и след вадене на зъб. Спреят е подходящ и след оперативна намеса, при възпаления на ларингса и нарушения при лъчева терапия. Тантум Верде спрей съдържа активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминовият хидрохлорид притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Въз основа на бързото проникване и на локалното натрупване във възпалената тъкан, се стига до бързо отслабване на болките и оплакванията при преглъщане. В концентрации за оромукозно приложение, бензидаминовият хидрохлорид има леко локално анестетично и дезинфектиращо действие. При болки, дължащи се на възпаление, спреят има аналгетично действие.

    Не използвайте ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей.

    - ако Вие или вашето дете сте алергични към бензидамин или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

    Предупреждения и предпазни мерки.

    При продължаване на оплакванията или ако не се появи очакваното въздействие потърсете лекарска консултация при първа възможност.
    Неволното поглъщане на малки количества от лекарството е безопасно. Ако големи количества се погълнат по погрешка (напр. от деца), незабавно да се потърси лекарска помощ. Като мярка за първа помощ се препоръчва предизвикването на повръщане.


    Други лекарства и ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей.

    Трябва да кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.

    Не са познати взаимодействия с други лекарства.


    Бременност, кърмене и фертилитет.

    Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

    При употреба по предназначение е възможно използването на това лекарство по време на бременност и кърмене.


    Шофиране и работа с машини.

    ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей не оказва влияние върху концентрацията при шофиране и работа с машини.


    ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей съдържа етанол, метилпарахидроксибензоат, ментов аромат и натрий.

    Това лекарство съдържа 13,6 mg алкохол (етанол) във всяка приложена доза от 0,17 ml, което е еквивалентно на 0,34 ml бира или 0,14 ml вино. Малкото количество алкохол в това лекарство няма да има някакви забележими ефекти.

    Метилпарахидроксибензоат може да причини алергични реакции (вероятно от забавен тип).

    Това лекарство съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) на приложена доза, т.е. може да се каже, че практически не съдържа натрий.

    Това лекарство съдържа аромат с бензилов алкохол, цинамилов алкохол, цитрал, цитронелол, гераниол, изоевгенол, линалоол, евгенол и d-Лимонен, които могат да причинят алергични реакции.

    Възможни нежелани реакции.

    Като всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
    Нежелани реакции с неизвестна честота:

    Алергични реакции (свръхчувствителност):
    Сериозни алергични реакции (анафилактичен шок), признаци на които могат да включват затруднено дишане, болки в гърдите или стягане в гърдите и/или чувство за замайване/припадък, тежък сърбеж на кожата или повдигнати бучки/подутини по кожата, оток на лицето, устните, езика и/или гърлото, които може да бъдат потенциално животозастрашаващи.

    Непосредствено след употреба може да се появи изтръпване в устата и гърлото. Този ефект спада към начина на действие на лекарствения продукт и след кратко време отшумява.

    В много редки случаи след употребата на ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей може да се появи леко парене на лигавицата на устната кухина, неразположение или повръщане.
    Съобщаване на нежелани реакции

    Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
    Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. "Дамян Груев" № 8, 1303 София.

    Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.