Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: HERBAMEDICA

    ХОЛЕСТЕРОЛ КОНТРОЛ 380 МГ КАПСУЛИ Х 60 БР.

    28,00 (лв.)
    Складова единица: 45636
    Наличност: В наличност

    ХОЛЕСТЕРОЛ КОНТРОЛ 380 МГ КАПСУЛИ Х 60 БР. е 100% натурална хранителна добавка, която подпомага поддържането на оптимални холестеролни нива в организма. Прецизно селектираната формула повишава ефективността на ензима HMG-CoA reductase, отговорен за биосинтеза на холестерол в черния дроб. Приемът на продукта предотвратява окисляването на холестрола и стимулира експресията на LDL – рецепторите в черния дроб. По този начин добавката допринася за понижаване на стойностите на лошия холестерол в кръвта и понижава риска от коронарни заболявания. В допълнение, продуктът на Хебрамедика благоприятства обмяната на белтъчини, мазнини и аминокиселини и подпомага тъканното дишане.

    ХОЛЕСТЕРОЛ КОНТРОЛ 380 МГ подпомага поддържането на оптимални липидни нива в кръвта и подобрява сърдечносъдовата и храносмилателната функция. Редуцира нивата на общия холестерол, триглицеридите и LDL-холестерола за сметка на нивата на HDL-холестерола. Подпомага нормалната обмяна на протеини, мазнини и аминокиселини, както и тъканното дишане.

    Активни съставки:

    Citrus Lemon Osbeck Extract -лимоновият екстракт е добре известен с благотворното си въздействие върху черния дроб. Той съдържа комплекс от биоактивни вещества, етерични масла и витамини, които имат изразен хепатопротективен ефект и подобряват сърдечносъдовото здраве. Високата концентрация на флавоноиди подпомага секрецията на жлъчка от черния дроб и предпазва от чернодробни увреждания. Притежава мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

    Екстракт от червен ориз - получава се чрез ферментация на органичен ориз с Monascus purpureus. Този екстракт е със стандартизирано съдържание на монаколин К – фитостатин, който допринася за поддържането на нормална концентрация на холестерол в кръвта. Благоприятният му ефект се дължи основно на наличието на инхибитор на HMG-CoA редуктазата – ензим, който контролира количеството холестерол, произвеждан в черния дроб. Предполага се, че относително високата концентрация на ненаситени мастни киселини и други натурални съставки, които се срещат в екстракта от червен ориз, биха могли да действат в синхрон с инхибиторите на HMG-CoA редуктазата за осигуряване на допълнителни ползи за здравето.

    Екстракт от гроздови семки - натурален еликсир, известен с широк спектър от здравни ползи. Според редица изследвания приемът му предпазва черния дроб от вредното влияние на различни токсични вещества, в това число медикаменти. Екстрактът от гроздови семки дава положителни резултати при пациенти с чернодробна стеатоза, влошена циркулация и висок холестерол. Съдържащите се в него антиоксиданти помагат за редуциране на кръвните нива на триглицеридите, общия холестерол и LDL („лошия“ холестерол).

    Л-Левцин - есенциална аминокиселина, която участва в синтеза и метаболизма на протеини. Известно е, че приемът на веществото подпомага секрецията на инсулин от подобрява цялостната глюкозна хомеостаза. Редица клинични тестове показват, че аминокиселината дава положителни резултати при чернодробни заболявания, в това число стеатоза. Според учените благотворният ѝ ефект се дължи на способността да редуцира прекомерното акумулиране на липиди в черния дроб.

    Витамин С - водоразтворимо вещество, което подпомага естествените защитни сили на организма и предпазва клетките от свободните радикали. Мощният антиоксидант е особено полезен в борбата с чернодробните заболявания, тъй като предотвратява натрупването на мазнини в органа и превентира развитието на чернодробна стеатоза. Освен това витамин С понижава нивата на оксидативен стрес, който може да допринесе за увреждане на черния дроб. Допълнителният прием на витамина подобрява чернодробното здраве и глюкозния метаболизъм, стимулира клетъчната регенерация, допринася за поддържането на здрави кръвоносни съдове.